TERMÉKKERESŐ


TERMÉKEINK

OLDALTÉRKÉPAKTUÁLIS AKCIÓK

KAPCSOLAT
Budaörs
Kamaraerdei út 11., 2040
Tel: 06-1-430-1716
Hétfő-Péntek 12-19h
Szombat 10-14h
Balatonfűzfő
Balaton krt. 86.
Nyitás Június 1!
Hétfő-Péntek 12-19h
Szombat 10-14h
Orsi (Budaörs)
06-1-430-1716 Fecó
06-30-4636-842
Berci
06-30-9579-299

 

A Balatonfűzfő Szörf Klub 2002-ben alakult meg, jelenleg 80 aktív taggal rendelkezik. Az egyesület legfőbb célja, hogy Balatonfűzfőn megteremtse a szörfözés feltételeit, és mindenki számára szabadon elérhető Balaton parti partszakaszt tartson fent. Alakulásunkat követően egy határozatlan idejű megállapodás jött létre a Szörf Klub és a Balatonfűzfő Önkormányzat között a Zagykazetta használatáról és karbantartásáról. Egyesületünk évről-évre saját forrásból fejlesztéseket hajtott végre a területen, mint például bejáró stég építése, parkoló bővítés, terület tisztítása, karbantartása. Számos országos média megjelenést tudhatunk magunk mögött, mint például RTL KLUB- Fókusz, Sport1, stb. 2012 márciusában a korábbi megállapodást tovább fejlesztve egy 25 évre szóló haszonkölcsön szerződés jött létre az Önkormányzat és a Balatonfűzfő Szörf Klub között, mely feljogosítja az Egyesületet a 25 éves terület használatra. Ez a szerződés és időtáv már megfelelő biztosítékot jelent a Szörf Klub számára, hogy komolyabb, hosszabb távú fejlesztési célokat tűzzön ki és valósítson meg. Célunk, hogy Balatonfűzfőn az ország legszínvonalasabb szörf parkját hozzuk létre, amit nemzetközi szinten is jegyeznek majd.

Balatonfűzfő Szörf Klub - Zagykazetta

Hasznos tudnivalók a klubtagságról

A Balatonfűzfő Szörf Klub SE 2002-ben alakult, jelenleg közel 80 klubtaggal rendelkezik. Minden szörföst szívesen látunk a klubtagok között! Az éves klubtagsági díj megfizetésével, mely 15.000 Ft a klubtagok automatikusan megkapják az 1 évre szóló gépjármű behajtási engedélyt a Zagykazetta területére. Egy klubtag maximum 2 rendszámot adhat le a behajtási engedély kiállításához. Kérünk minden klubtagot, hogy a Zagykazettára való behajtáskor mindíg helyezzék látható helyre a behajtási engedélyüket! Az éves tagsági díj befizetésére lehetőség van átutalással is a 72900037-10015311 Takarékszövetkezet számlaszámra. Azok a tagok, akik átutalással fizetnek, kérjük az utalás közleményébe írják meg a nevüket, és azt, hogy mely évre vonatkozóan fizetik meg a tagdíjjat.

Csatlakozási szándékot az alábbi elerhetőségeken lehet jelezni:

Marton András
Email: a.marton@hotmail.com
Mobil: +3620395-6187

Hodács Lajos
Email: info@hodacs.hu
Mobil: +36309944-222

Spot leírás

Bevezetés

Balatonfűzfő a természeti adottságainak köszönhetően a hazai szörfös élet egyik legnépszerűbb helyszíne. Kevés olyan szörfös él Magyarországon, aki ne halott volna a balatonfűzfői Zagykazettáról. A Balatonfűzfő Szörf Klub 2012-ben 25 éves időtartamra haszonkölcsönbe kapta a területet az Önkormányzattól, így most minden lehetőség adott ahhoz, hogy az elkövetkezendő években hazánk legszínvonalasabb szörf bázisa jöjjön létre a Zagykazettán.

Megközelítés

Balatonfűzfő a Balaton ÉK-i csücskében található. Budapest felöl haldva a Balatonakarattya/Balatonfüred kihajtónál kell lehajtani az M7-es autópályáról, majd a 71-es főúton 15km-t kell haladni Balatonfüred irányába. Balatonfűzfőre érve az első lehetőségnél balra kanyarodunk, így megérkezünk a Fövenystrand parkolójába, ahol ha továbbhaladunk, akkor az út élesen balra kanyarodik a víz irányába és ott már meglátjuk a Zagykazettára bevezető murvás utat. A Zagykazetta területén csak engedéllyel lehet parkolni, aki nem rendelkezik behajtási engedéllyel, annak a szörfök lepakolása után ki kell hajtania gépjárművével.Szél

Alapvetően az ÉNY-i és a DNY-i irányú szelek a meghatározóak Magyaroszágon, és így Balatonfűzfőn is. Az ÉNY-i szél a Bakony hegységből a Fűzfői-Öböl fölé érkezve felgyorsúl, így gyakran előfordúl, hogy a Fűzfői-Öbölben erősebb szél fúj, mint a Déli-parton. ÉNY-i szél esetén a parttal párhuzamosan fúj a szél, ami a parton lévő fák miatt kissé pöffös a part közelében, azonban 50m távolságra már tiszta szélben szörfözhetünk. ÉNY-i szél esetén a víz felülete sima, kisebb, rövid hullámok alakulhatnak ki, ami tökéletes feltételt biztosít a slalom, freeride, speed, és freestyle szörfösök számára.
DNY-i szél esetén a partra merőlegesen fúj a szél, és erősebb szél esetén nagyobb hullámok is kialakulhatnak. A szél általában kifújt, egyenletes, tökéletes kombináció a kiteszörfösök számára is.
Melegebb nyári napok esetében 10.00-14.00 óra között gyengébb (1-2Bft) DNY-i termik szél szokott kialakulni, ami kezdő szörfösök számára kiváló tanuló terepet jelent.

Part

A Zagykazetta gyep borítású és területe elég nagy ahhoz, hogy akár több száz szörfös egyszerre használja. A Balatonfűzfő Szörf Klub telepített egy bejáró stéget, amit bárki használhat a víz megközelítéséhez. Jelenleg még nincsen mosdó a Zagykazettán, csak öltöző és zuhanyzó. A Zagykazetta területén parkolni csak engedéllyel lehet, amit a Balatonfűzfő Szörf Klub állít ki a tagjai számára.
A víz hamar méllyül, így nem kell tartani attól, hogy a szkeg elakad szörfözés közben.

Tippek

ÉNY-i szélben a kevésbé gyakorlott szörfösöknek érdemes odafigyelni arra, hogy első körben ne távolodjanak el túlságosan messze a parttól, mert könnyedén lesodródhatnak a déli part irányába.
DNY-i szél esetén a kite szörfösöknek érdemes arra figyelni, hogy első körben néhány tackal próbáljanak magasságot nyerni a Zagykazetta illetve a strand előtti vízfelületen, és csak utána induljanak meg az Öböl belseje felé (kikötők irányába). Ha a kiteosok, szörfösök nem rendelkeznek kellő magassággal a parttól, akkor könnyeb előfordulhat, hogy lesodródnak és csak a nádasban vagy a kikötőkben tudnak kijönni.
Fontos megjegyezni még, hogy a Balatonon kötelező a mentőmellény használata, és ebben a térségben a vizirendőrök rendszeresen jönnek ellenőrizni, ezért erősen ajánlott minden sporttársnak a mentőmellény viselete szörfözés közben.

Fejlesztési tervek a Zagykazettán:

  • A Szörf Klub 2012 májusában kapta meg a határozatot a nyertes pályázatáról, melyből egy térplasztika (zuhanyzó, öltöző, ivókút, és pad) fog megvalósulni 5 millió forint értékben. A fejlesztés várható megvalósítása 2013 tavasz.
  • Online időjárás állomás és webkamera kihelyezése, telepítése. Várható megvalósulása 2013 tavasz-nyár.
  • Balatonfűzfő Önkormányzata pályázati forrást nyert sétány építésére, mely a Zagykazetta területén is elhalad. A fejlesztésnek köszönhetően térkőburkolatos sétány és napelemes kandelláberek kerülnek a parkoló és a szörfös terület közé. Várható megvalósulás 2014.
  • Rövid távú fejlesztési célként tűztük ki egy kezdetben 25 férőhelyből álló (de bővíthető) szörftároló építését. A tároló helyek bérbeadásba kerülnek majd, melyből bevételi forrásra tehet szert az Egyesület, ami további fejlesztéseket tehet majd lehetővé a Zagykazettán. A tároló mellé egy vitorla árnyékoló kialakítását is tervezzük, ahová a szörfösök a sportolás közbeni, utáni pihenő időben akaszthatják fel vitorláikat.
  • A Szörf Klubnak mindenképpen legfőbb célja egy klubház építése. Egyesületünk folyamatosan keresi azokat a pályázati lehetőségeket, ahol erre a célra lehet Európai Úniós forrásra pályázni.
Zagykazetta szörf klub  Zagykazetta szörf klub látványterv

Adatok

Balatonfűzfő Szörf Klub Sportegyesület
Cím: 8175 Balatonfűzfő Krúdy Gy. 15.
Adószám: 18934449-1-19
Tel./fax.: 36 88 451 222

Elnökség
Elnök:
Hodács Lajos
Email cím: info@hodacs.hu
Telefonszám: +3630/9944222

Titkár:
Marton András
Email: a.marton@hotmail.com
Telefonszám: +3620/395-6187

Elnökségi tagok:
Koronczai János
Kucséber Ferenc
Nagy Bertalan

2010 Surfstation.hu, Minden jog fenntartva. A képek egy részét és a karácsonyi hátteret Freepik tervezte.